Hoopers Training

Wat is Hoopers ?

Hoopers is een nog jonge tak van hondensport, afgeleid van Agility, maar met een veel lagere lichamelijke belasting voor de hond.
Deze sport is eigenlijk geschikt voor iedereen maar met name ook voor oudere honden, honden die een fysiek ongemak hebben waardoor ze niet (meer) mogen springen of honden die door hun eigenschappen niet geschikt zijn om Agility te doen..
De hond wordt op grote afstand door het parcours gestuurd waarbij de handler niet mee rent; hierdoor is Hoopers ook een prima mogelijkheid voor handlers welke moeilijk kunnen rennen.
Je kunt er voor kiezen dat recreatief te doen maar er worden ook wedstrijden georganiseerd.

Het parcours

Een Hoopers parcours bevat vloeiende lijnen en bestaat uit bogen (hoops), tonnen, korte tunnels en hekjes waarbij niet gesprongen hoeft te worden. Het parcours is telkens anders en kent daardoor veel variaties.
De handler stuurt de hond op afstand voor het parcours; de honden leggen het parcours dus zoveel mogelijk zelfstandig af met hulp van lichaams- en stemcommando's van de handler.

UIteraard kan je ook Hoopers gaan doen omdat je het een leuke sport lijkt.

Wanneer kan ik beginnen ?

Inschrjven voor Hoopers Prive training is mogelijk.
Wil je in een groepje laat het ons weten, bij voldoende animo gaan we zo snel mogelijk ook met een nieuw groepje starten.