Agility For Fun | Gedragsbegeleiding

Wanneer hulp vragen ?

Wanneer gedrag van een hond blijvend problemen oproept in het gezin en onze reguliere gehoorzaamheidscursus dit onvoldoende oplost dan is speciale begeleiding van hond en gezin door een ervaren gedragsbegeleider vaak een uitkomst.

Op een cursus in groepsverband is te weinig gelegenheid om extra aandacht te besteden aan alle individuele problemen. Bovendien kunnen honden die het op de training prima doen thuis een heel ander beeld geven. Veelal is de plaats van de hond in het gezin en de inconsequente omgang van de verschillende gezinsleden met de hond een bron van onduidelijkheid voor de hond, hetgeen zich uit in ongewenst gedrag.
Vaak vindt er via dierenartsen doorverwijzing plaats.

De gedragstherapeut reikt oplossingen bij je thuis aan !

Gedragsbegeleiders of gedragstherapeuten zijn gespecialiseerd in het doorgronden van gecompliceerde probleemsituaties met honden en kunnen in korte tijd een diagnose stellen en samen met de eigenaar een plan tot verbetering opstellen. De gedragsbegeleider komt bij u thuis om in alle rust te observeren en te bespreken welke aanpak kan leiden tot oplossingen. Soms zijn het kleine zaken in de omgeving van de hond die bij een goede aanpak het probleem snel oplost, soms zijn de oorzaken ingewikkeld en is langdurige begeleiding noodzakelijk.